personal

Elisabeth Eriksson - Förskolechef

Bakgrund: Elisabeth är förskollärare och anställdes som förskolechef på Varglyan i november 2004. Hon bor sedan några år tillbaka på Ingarö, är gift med Björn och har två vuxna barn. Som förskolechef har hon tidigare varit med och startat och drivit en föräldrakooperativ förskola och som förskollärare har hon arbetat i olika förskole- och skolverksamheter med barn i olika åldrar och med olika behov.

2007 nominerades Elisabeth till Årets Värmdöbo.

 Elisabeth tycker om: Hon tycker det är viktigt att de grundläggande pedagogiska diskussionerna kommer till stånd och att de får ta tid, först då kan arbetslaget nå samsyn och ett gemensamt förhållningssätt.

Hon tycker att den pedagogiska verksamheten ska vara tydlig, det ska synas att förskolans läroplan ligger till grund för verksamheten och det ska också framgå i visioner, mål, arbetsplaner och i förskolans värdegrund.

 Citat: Jag tycker det är fantastiskt roligt att arbeta i förskolan! Nu har jag varit förskollärare i 25 år – ett härligt, givande och utvecklande yrke! Jag har aldrig ångrat mitt yrkesval!

Eva Norell Gribing - Barnskötare

Bakgrund: Eva har jobbat på Varglyan sedan januari 2010.

Hon bor i Gustavsberg är gift med Lasse och har 2 döttrar, Josefine född 1998 och Johanna född 2002.

Eva är utbildad barnskötare, men har jobbat inom service och handelsyrken under många år. Har jobbat i olika klädbutiker och som receptionist på en läkarmottagning. Eva är uppvuxen i Strängnäs där hon som ung jobbade i blandad åldersgrupp på förskola och hon har även varit barnflicka under 1 års tid i Köpenhamn. Vid flytt till Stockholm jobbade hon i vikariepool på förskola i Söderförort.

Eva tycker om: Att vara med familjen och att träffa vänner. Familjen gillar att vara ute i naturen, tar gärna med lite picknick och åker iväg; gärna till skärgården eller till skogen.Skog och natur ger energi och inspirerar till både lek och skapande för både liten och stor, där finns många fynd. Eva gillar också att fixa hemma, heminredning och skapande.

Hon har haft en liten ”Frilufsargrupp” tillsammans med en kompis under några år för mellanstadiebarn  då de hade olika aktiviteter och äventyr ute i naturen.
 

Att få jobba med små barn är fantastiskt roligt, dessutom på Varglyan med sin fina miljö.

Maria Beukelmann - Förskollärare

Hon är född 1971 och bor på Ingarö med sin man och två barn 17 och 20 år. Hon är förskollärare och har jobbat de senaste 20 åren både i kommunal och privat förskola med barn i alla åldrar och med olika behov. Att få följa barnets utveckling från inskolning tills de lämnar förskolan är mycket stimulerande, utvecklande och mycket roligt. "En härlig resa man gör tillsammans!" Ett föräldrakooperativ innebär att pedagoger och föräldrar arbetar tillsammans för att göra barnens dagar till de allra bästa och det samarbetet är fantastiskt! 

Barns motoriska utveckling ligger henne varmt om hjärtat och att vara ute i naturen tillsammans och upptäcka och utforska allt som finns runt omkring. Vi har en underbar utemiljö som stimulerar motoriken och alla våra sinnen! 

Maria tycker om: Fritiden spenderar hon med sin familj och vänner. Hon är gärna ute i skogen och plockar svamp och blåbär, påtar i trädgården eller sitter med en kopp kaffe på altanen och bara njuter! På somrarna åker familjen till sommarstället på Öland.
 

Att få vara tillsammans med barnen och se och vara delaktig i deras utveckling under de viktiga utvecklingsår är en fantastisk upplevelse! Jag har världens bästa yrke!

Carola Tärnström  - Barnskötare

Bakgrund: Carola Tärnström är 43 år och bor på Ingarö tillsammans med sin man och sina två söner som är 12 och 15 år. Carola flyttade till Stockholm från Piteå 1987.

Hon jobbade tidigare som undersköterska under många år men började under föräldraledigheten med sin yngsta son fundera på vad hon ville göra och kom fram till att jobba med barn måste vara det roligaste som finns. Hon fick anställning på Antistilla förskola februari 2002 och jobbade där fram till juli 2012 då hon började här på Varglyan.

Carola tycker om: På fritiden tycker Carola om att vara ute i naturen, laga mat till vänner och familj och resor till varma länder och skidorter.

Citat: Jag har aldrig ångrat mitt val av yrke.

Jenny Cedring - Kock

Bakgrund:

Citat:

Kristina Nyström - Barnskötare


Bakgrund:

Citat:

Hanna Borg - Barnskötare

Hanna är född 1996 på Ingarö och även uppvuxen här på ön. Hon bor tillsammans med sin mamma, pappa och hennes två yngre syskon.

Bakgrund:
Hanna började arbeta på Varglyan för två år sedan, sommaren efter att hon tog studenten på Stockholms estetiska gymnasium med dansinriktning. Hon har ett vikariat fram till januari, efter det ska hon plugga vidare.
Hon valde att söka jobb på Varglyan främst för att hon har alltid haft en önskan om att få jobba i förskolan. Hon hade också hört mycket gott om pedagogerna på Varglyan. 
Under sin uppväxt har hon dessutom ofta promenerat i omgivningarna runt Varglyan, ett fint och charmigt område. 

På fritiden gillar Hanna att röra på sig, ut och springa eller gå långa promenader. Även att umgås med sin familj och kompisar. Varje söndag leder hon också en grupp i barndans. Hon har ett stort intresse för dans, främst modern dans, jazz och balett.

Citat:
Min passion för dansen är något jag bär med mig in i förskolan, allt från musiken, takten, gemenskapen, leken och rörelseglädjen. Att lära känna sig själv bättre på det sättet, våga ta plats eller våga låta någon annan ta plats. Att få vara tillsammans med dessa härliga, roliga, omtänksamma, ärliga, givmilda, smarta, lekfulla, energiska barnen är något av det bästa jag vet!

Penilla Srtiernebo - Barnskötare

Bakgrund:
Pernilla är född 1969 oh uppvuxen i Nacka och har bott på Ingarö sedan 2006. Hon har tre vuxna barn och en "sladdis" på 15 år som fortfarande bor hemma. 
På fritiden älskar hon att resa både i Sverige och utomlands. Om barnen får bestämma blir det också en hel del fotboll, både på tv och live. I grund och botten är hon utbildad försäkringssekreterare hos Försäkringskassan, efter att Pernilla blev änka 2004 bestämde hon sig för att ägna sin tid åt barnen. Under många år var hon hemmafru, tills hon började på Varglyan 2016. Att jobba med barn ser hon som en möjlighet att göra skillnad och hon brinner för att få guida nästa generation in i framtiden.

Citat:
 "Fast man är liten är man minst lika viktig som en stor" 
Nalle Puh

Ninni Wester - Barnskötare

Bakgrund: Ninni är född 1988 och bor sedan 2009 i Gustavsberg med sin sambo Toni och deras son Leon, som är född i juli 2012.

Hon har jobbat på Varglyan sedan maj 2010. Innan dess har hon jobbat på två föräldrakooperativa förskolor i Stockholm. Hon har jobbat inom förskola sedan hon gick ut gymnasiet 2007.

Ninni tycker om: Att promenera eller bara vara ute och njuta av det härliga vädret. Vara hemma och fixa med lägenheten, då det numera alltid finns något att göra där. Annars tycker hon om att vara med vänner och familj. De har också nyligen införskaffat sig en segelbåt som ska fräschas upp och vara ute på sjön med..